0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Piyasaların 15 Temmuz mücadelesi devam ediyor! 

Geride bıraktığımız haftanın ilk işlem gününde yurtiçi piyasalarda dolar/TL kuru, 4,513 lira, altının gram fiyatı ise 183,50 lira seviyelerine geriledi. 

BIST 100 endeksi gelişmekte olan ülke borsalarına kıyasla pozitif ayrıştı. 

Ancak aynı günün akşamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini açıkladı ve olanlar oldu. Çünkü Erdoğan, ekonomiyi Berat Albayrak’a teslim etti. Hazine ve Maliye Bakanı olarak açıklanan Berat Albayrak, faiz lobisinin moralini bozdu. Aynı filmi Ali Babacan’ın koltuğu Mehmet Şimşek’e devretmesinde görmüştük. 

TL’nin değer kaybetmesi, döviz kurlarının yükselmesi bizi ve bizim gibi vatan sevdalılarını üzdü, Erdoğan karşıtlarını sevindirdi. 

Kadehleri kaldırırak sosyal medyada paylaşılan fotoğrafların altındaki mesaj şöyle  “ Dolar yükseldi, kutlamalara tam gaz devam. “ 

Kadeh fotoğraflarını sosyal medyadan paylaşan ruhsuzların gayet mutlu olduğunu söyleyebiliriz. Bazıları da “ Gördünüz mü, hani Erdoğan seçildiğinde dolar düşecekti ?” mesajlarıyla içten içe ohhh olsun diyorlar. Bitmedi, haftanın son mesajı da Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu Fitch’den oldu. Fitch, Türkiye'nin kredi notunu BB+'dan BB'ye düşürdü, görünümü ise “durağan”dan “negatif”e çevirdi. Açıklamada, enflasyondaki sıçrama ve cari açıktaki artış nedeniyle makro ekonomik istikrar üzerindeki aşağı yönlü risklerin kuvvetlendiği ifade edildi. Evet çok doğru enflasyon, cari ve mali açık, işsizlik ve döviz kurlarımız yüksek. Hatta dünyada en yüksek faiz de bizde yani Türkiye’de. 

Sebep neydi ? 

Tüm terörist gruplara Türkiye ile savaşsın diye TIRlarla mühimmat desteği verenler, teröristlere paraşütle dağ başlarına silah yetiştirenler amaçlarına ulaşamadı.En son kozu olan DARBE girişiminde başarısız oldular. 

Neler yapmışlarsa tutmadı. TUTMAYACAK DA. Onların ekonomik saldırıları Türkiye’nin büyüme rakamlarını etkilemedi. 

24 Haziran’da sadece siyasi istikrar devam etmedi, Türkiye, sistem değiştirdi çağ atladı bunu asla unutmayın. Lütfen yeni sistemin yapılanmalarına tekrar göz atın. Türkiye’ye ve Türkiye ekonomisne külfiyeti olan ne kadar kokmuş sistem varsa tarih oldu. Erdoğan, cuma günü yeni kabinesiyle ilk bakanlar kurulu toplantısını gerçekleştirdi. 

En önemli konulardan biri ekonomiydi. Ekonomide altı maddelik eylem planı var. 

Bütçe disiplini, tek haneli enflasyon ve yapısal reformları önceleyerek, Türkiye ekonomisinin istikrarlı ve sürdürülebilir bir büyüme ile kalkınmasını sağlama hedefini ortaya koyduklarını açıkladı. 

Gün içindeki kur kârları onlar için nimet. 

Ancakkkk çok yakında milletin alın terini kâr olarak görenlerin kursağında kalacağı yeni düzenlemelere hazır olun. Orta vadeli Program (OVP), açıklansın, TCMB (PPK) toplantısını bitirsin hep beraber göreceğiz piyasa mücadelesi nasıl oluyormuş. 

Devlet ve milletin piyasalarda 15 Temmuz mücadelesi bitmedi, bitmesi de uzun sürecek. 

Ekonomi hedefte ve küresel ekonomilerde bangır bangır bağırarak gelen bir küresel ekonomik kriz dalgası var. Ancak biz düşüşlerde bir fırsat daha yakalayacağız. Bu vatan uğruna canını seve seven teslim eden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, acılı ailelerine sabırlar Gazilerimize de acil şifalar diliyorum. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX